Photo by Sangga Rima Roman Selia on Unsplash

Over dit onderzoek

Er zijn strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We worden gevraagd onze sociale contacten tot een minimum te beperken en mensen die symptomen hebben van COVID-19 worden gevraagd twee weken in zelf-isolatie te gaan. Veel van deze maatregelen hebben ongetwijfeld een invloed op ons dagelijks leven.

Aangezien veel van deze maatregelen ongekend zijn, hebben we geen goed beeld van de mate waarin zij het dagelijks leven beïnvloeden. Met dit onderzoek willen we dat achterhalen. Wat doen we in tijden van maatregelen die ons voor langere tijd thuis houden en onze sociale interacties beperken? Hoe organiseren we nu ons betaald en huishoudelijk werk? En onze kinderzorg en mantelzorg? Wat doen we nu in onze vrije tijd? En waar en met wie?

Om deze vragen te beantwoorden, hebben we uw hulp nodig. Daarom vragen we u om deel te nemen aan ons onderzoek. We willen u vragen een korte, online vragenlijst in te vullen (ongeveer 10 minuten) die peilt naar uw huidige situatie. Daarna willen we u vragen een dagboekje bij te houden gedurende zeven opeenvolgende dagen. In dit dagboekje noteert u wat u deed, waar, met wie en of u er plezier aan beleefde. Dit neemt dagelijks 15 minuten van uw tijd in beslag. Lees meer over hoe de studie werkt.

Wie wij zijn

Wij zijn wetenschappers van de Onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel met veel ervaring in het bestuderen van het dagelijks leven. Wij werken samen met hbits, een Spin-Off van de Vrije Universiteit Brussel, voor de verzameling van onze data.

Hoe zit het met mijn privacy

Alle informatie die wij verzamelen, wordt vertrouwelijk behandeld. Wij geven nooit persoonlijke informatie door aan derden en wij rapporteren nooit individuele resultaten. Lees meer over de privacygarantie van dit onderzoek.